Menu

Sakura Fortune 2 lanseras i april

Sakura Fortune 2 lanseras i april

Vissa slots får helt enkelt en kultstatus. Hit räknas de spel som fortsätter att vara favoriter år efter år. Ett av dessa spel är utan tvekan det ikoniska spelet Sakura Fortune. Det lanserades av Quickspin under 2017. Snart är uppföljaren äntligen här!

Körsbärsträden blommar – dags för spelsläpp

 Om du har spelat den första versionen av Sakura Fortune så vet du att temat är Japan. Det vackra spelet ramas in av rosa körsbärsblommor. Så visst är det passande att uppföljaren släpps till våren 2022, då körsbärsträden återstår i blom. Närmare bestämt så är lanseringsdatumet 2 april - och en bättre start på våren är svårt att tänka sig.

Det här är Sakura Fortune 2

Temat för det nya spelet är alltså sig likt. Här kommer du få möta Sakura, som kanske bäst kan beskrivas som en krigarprinsessa. Hon ger sig ut i Japan för att hitta ett svärd, och på vägen så kommer hon att möta många krigare.

Spelet har totalt 5 stycken hjul och antalet spelvägar är 576 st. Det lägsta belopp du kan satsa i spelet är 2 kr och det högsta 1000 kr.

Spelet har en återbetalningskvot på 96,03 %.

Flera spännande funktioner

Äventyret med krigarprinsessan bjuder på många olika bonusfunktioner. I grundspelet så finns till exempel wild-symboler som kan ersätta de övriga symbolerna. Dessa kan endast placeras på spelets mittersta hjul. Dessutom så har spelet en så kallad nudge-funktion. Denna kan täcka hela spelhjulet.  Och då funktionen aktiveras kommer du att belönas med en re-spin. Dessutom så kommer wild-symbolerna nu att fastna på hjulen.

Bonusrunda med Fortune free spins

Om du får 3 stycken scatter-symboler så kommer du att få testa turen i bonusrundan. Dessa 3 symboler måste vara placerade på spelplanens 3 hjul i mitten. Hur många free spins du får beror på antalet scatters. 3 stycken symboler belönar dig med 9 stycken free spins, 4 stycken symboler ger dig 10 gratissnurr i kombination med 1 låst wild-symbol. Slutligen så blir 11 free spins i kombination med 2 st wild-symboler belöningen om du snurrar fram 5 stycken scatter-symboler.

När du befinner dig i bonusrundan i Sakura Fortune 2 så kommer dessutom symbolerna att ha en lite annorlunda funktion. I det här läget så kommer de nämligen att täcka hela hjulet, därtill kommer du få en extra free spins. Fast de goda nyheterna slutar inte där. Om du får 3 stycken wild symboler så kommer du även att få en 3x multiplikator.

Under året så har vi sett flera nya slots som introducerar funktionen bonus köp, eller ”bonus buy” som det ofta kallas av spelutvecklarna själva. Även i det japanska spelet Sakura Fortune 2 har vi möjlighet att göra ett bonusköp. Detta ger dig möjlighet att ta hem 5 stycken extra free spins.

Därför ska du inte missa Sakura Fortune 2

Nu är det alltså inte lång tid kvar tills Sakura Fortune 2 lanseras. Originalspelet räknas ju som ett av Quickspinns mest populära spel. Vad var det då som gjorde spelet om prinsessa Sakura så populärt? Det beror så klart på vem man fråga. Vi tycker att originalspelet håller en hög grafisk kvalitet. Helhetsintrycket imponerar - och dessutom är varenda detalj extremt välgjord. Berättelsen om krigaren Sakura engagerar också - men det här är självfallet allt annat än ett krigsspel.  Snarare så handlar det om en vacker värld med en gnutta magi.

Förväntningarna på det nya spelet är därmed höga. Om du är lika nyfiken som oss på nya Sakura Fortune 2 så ska du alltså hålla utkik den 2 april då spelet lanseras på flera av våra rekommenderade spelsajter.